Eco Concept

Moderne Biljart
Biljarts » Moderne biljarts » Eco Concept

Biljart Eco Concept

Een fabricatieproces dat volledig in het teken van ecologie staat. Dit is een moderne biljart in harmonie met de natuur!

Billards Toulet, biljartfabrikant sinds 1857 lanceert vandaag de eerste ecologische biljart!

1/ Het metalen chassis:

Gerecycleerd metaal vindt in deze moderne biljart zijn tweede leven.

2/ Het hout:

Kern van eik eerste keus. Het hout komt uit Frankrijk wat betekent dat de herkomst van het hout duidelijk is. Dit hout wordt behandeld met vernis op basis van water. Er wordt geen enkele lik verf gebruikt en er gebeurt geen andere behandeling om het hout zo zuiver mogelijk en in topkwaliteit te houden.  Het zaagsel van het hout wordt gerecupereerd, geperst en wordt gebruikt als brandstof voor de verwarming van het atelier.

3/ De leisteen:

De leisteen wordt eerst gereinigd met gerecupereerd water uit een gesloten circuit. Zo wordt het waterverbruik gelimiteerd en onder controle gehouden. De leisteen wordt daarna nog een tweede keer behandeld tijdens het afwerkend slijpen tot op 20ste van een mm nauwkeurig met een vlakschuurmachine (op 120/100/80/60). Zo wordt een perfecte vlakheid verkregen met levenslange garantie! Wij hechten ook veel belang aan de verwerking van ons afval. Het stof van onze leisteen wordt gebruikt door bloemisten voor orchideeën en hortensias.

4/ Het rubber van de banden:

Wij werken samen met de Franse fabrikant Kelber-Michelin. Dit betekent dat de herkomst duidelijk is en dat we beroep doen op de lokale economie. Dit merk hecht veel belang aan ecologie en laat dit ook zien in hun producten.

5/ Het rubber van de schokdempers van de pockets:

Het is het fijnst mogelijke leder dat gebruikt wordt om zo weinig mogelijk materiaal te gebruiken. We gebruiken de natuurlijke huid van Franse koeien, afkomstig uit de het slachthuis.

6/ Het laken:

Er wordt een gerecycleerd laken gebruikt in de enkele ecru. Er werd geen kleuring of ander chemisch proces gebruikt. Het is laken is waterafstotend gemaakt om het te beschermen tegen vocht.

7/ De lijm:

Er werd aan alles gedacht en we gebruiken een natuurlijke lijm op basis van water.

8/ Het transport:

De technici van Toulet verzorgen de levering van uw biljart en voor onze nieuwe vloot bestelwagens kozen wij voertuigen die minder vervuilend zijn.

De ecologische biljart van Toulet: de 1ste biljart in harmonie met de natuur en met respect voor het milieu …