Speltypes

Afdeling Decoratie » Speltypes
Onze biljarts worden uitgevoerd in biljart 8 pool (Engelse pool), Amerikaanse biljart, Franse biljart (carambole), gemengd (uitgezonderd collectie Ontspanning) of elk ander speltype als u dat wenst zoals bijvoorbeeld tapbiljart (beoefend in België) of Pyramide (beoefend in Rusland).
Aan u de keuze welke versie u verkiest. Een beetje meer info over deze verscheidene speelwijzes:
Spelregels engelse pool blackball - biljart Toulet

Biljart 8Pool (Engelse Pool/BlackBall):

Spel wordt gespeeld met 16 ballen van 50,8 mm (1 witte, 1 zwarte n° 8, 7 rode, 7 gele). Het wordt gespeeld op tafels met kleine afmetingen, officieel 210.

+ Leer de spelregels van het biljartspel 8Pool / BlackBall

Speltypes biljart

Amerikaanse biljart:

Spel wordt gespeeld met 15 gekeurde en genummerde ballen en 1 witte bal van 57,2 mm. Het spel is geliefd omwille van de gevarieerde spelregels. Het wordt officieel gespeeld op tafels van 280.

+ Leer de spelregels van het Amerikaanse biljart

Speltypes biljart

Franse biljart (Carambole):

Spel wordt alleen of met meerdere gespeeld met 3 ballen van 61,5 mm. Het eigenaardige van deze biljart is dat hij geen pockets heeft. Het is een adresseerspel dat concentratie vereist. Het wordt officieel gespeeld op tafels van 310.

+ Leer de spelregels van het Franse biljart/carambole

Speltypes biljart

Biljart snooker:

22 ballen van 52,4 mm (15 rode, 6 gekleurde en één witte). Het wordt gespeeld op tafels van 380 maar ook op kleinere tafels in familiekring.

+ Leer de spelregels van (biljart) snooker

Speltypes biljart
Speltypes biljart

Biljart gemengd:

De ideale oplossing om variatie in het biljartspel te brengen. Wij stellen twee opties voor. Ofwel door aanpassing van de banden (mogelijk op alle afmetingen) of door plaatsen van plugs. De keuze is afhankelijk van uw wens.  Wilt u een snel en praktisch systeem dan raden wij de plugs aan. Bent u op zoek naar een spelsysteem dat een onberispelijke spelkwaliteit verzekert dan raden wij eerder de bandversie aan.

+ Ontdek alle modellen van gemengde biljart