Modellen & Afmetingen

Afdeling Decoratie » Modellen & Afmetingen
Modellen en afmetingen

De biljart als hobby

Ontdek onze biljarts uit het gamma Ontspanning.

Dit zijn de biljarts die u ziet in cafés. Eenvoudig en modern, perfect om bijvoorbeeld in uw speelzaal te plaatsen.
Modellen en afmetingen

Ik ben op zoek naar een biljart met traditionele look

Ontdek onze biljarts uit het gamma Klassiek.

Deze elegante, klassieke biljarts in massief hout worden vervaardigd met een metalen chassis voor een onberispelijke kwaliteit en een groot spelplezier. Deze biljarts passen ook in uw eetkamer want ze kunnen omgevormd worden tot speeltafel of eettafel.
Modellen en afmetingen

Ik wens een salonbiljart

Ontdek onze biljarts uit het Klassieke gamma.

De kwaliteit van een grote biljart en de elegantie van een karaktermeubel samengevoegd. Deze biljarts kunnen door de keuze van de kleur van het kader en het laken zowel in een traditioneel interieur als in een modern of barok interieur geplaatst worden. De behuizing van deze biljarts wordt altijd afgeschuind om reliëf en lijn te geven aan het meubel.
Modellen en afmetingen

Ik kies voor design

Ontdek onze biljarts uit het Moderne gamma.

De moderne, chique biljarts die u kunt personaliseren. U kunt de vorm van de poten, de kleur van het laken en de kleur van het kader kiezen om zo een uniek model volledig op maat te laten maken. En wenst u het allemaal een beetje atypisch, dan zijn er verscheidene afwerkingen mogelijk: krokodil, struisvogel, rund … Deze biljarts zijn geschikt om snel omgevormd te worden tot biljarttafel en eenvoudig te integreren in uw interieur.
Modellen en afmetingen

Ik zoek een competitiebiljart

Ontdek de biljarts uit het gamma Competitie.

Biljartlaken van Simonis, speciaal gevormde rubberen stootbanden met competitiekwaliteit van Kleber Michelin .. deze biljarts werden al gebruikt bij officiële competities en laten u toe om te spelen in dezelfde omstandigheden als de professionele spelers van het hoogste wereldniveau.
Modellen en afmetingen

Ik wens een buitengewone biljart met een ultra-design

Ontdek de wereld van de Blacklight

Kies voor een biljart vol hightech technologie: Bluetooth-speakers, LED’s …
Het is de creatie van een designer en hij werd bedacht om zowel vernieuwend als hightech te zijn. De Blacklight is niet enkel een unieke realisatie qua spelplezier, hij geeft u ook mogelijkheden die geen enkele andere biljart ter wereld u kan bieden.
Modellen en afmetingen

Ik zoek bovenal een kwaliteitsbiljart

Kwalitatieve biljarts: innoverende materialen van topkwaliteit, gespecialiseerd en gekwalificeerd personeel, studiebureau … 

Billard Toulet garandeert u biljarts met een topkwaliteit, het gemak van een levenslange garantie en een perfecte levering/installatie door een eigen team.

Kies de grootte van uw biljart

De eerste vraag die gesteld wordt bij het kopen van een biljart is de vraag waar hij moet komen te staan: welke grootte moet ik nemen?

Het basisprincipe is als volgt: neem 120 tot 140 cm ruimte rond de biljart (vooral voor de terugslag/lengte van de keus). Vergeet eventuele obstakels (schouwen, hoge meubelen, muurdelen) niet: eventueel kan dit opgelost worden door het werken met kortere keus: 110 cm of 100 cm. Meubelen die niet hoger zijn dan 1,40 meter zijn normaliter niet storend voor het spel.

De officiële normen variëren volgens speltype: 210 voor de 8 pool (of Blackball), 280 voor de Amerikaanse biljart en 310 voor de Franse biljart. Maar om de grootte van uw biljart te kiezen kiest u best in functie van de ruimte die u heeft en het speltype dat uw voorkeur weg draagt.

Een klein overzicht dat u kan helpen bij het kiezen van de juiste afmeting:

Modellen en afmetingen

De verlichting

Verlichting is heel belangrijk voor een goede spelkwaliteit.

Het licht hangt best ongeveer 90 cm boven het speloppervlak. Wij hebben een gevarieerd aanbod luchters in klassieke, moderne en trendy stijl: Afdeling accessoires.

Kies uw biljarttafel

Onze biljarttafels hebben een hoogte van 66 cm (grond tot onder de biljart). De verstelschroeven (die geplaatst worden onder elke poot) garanderen een perfecte vlakheid van het speloppervlak en laten u toe om uw biljarttafel eventueel een beetje hoger te plaatsen voor een hoger comfort. Eettafels hebben meestal een hoogte van ongeveer 70 cm (afhankelijk van het model).

Het aantal personen dat rond uw biljarttafel/eettafel kan plaats nemen, hangt af van de afmetingen van uw biljart (zie schema’s).

Wij hebben ook stoelen die bij uw biljart passen: stoelen met een zitting in riet of stof (kleur van uw biljartlaken), moderne stoelen in plexiglas of in leder bijvoorbeeld … Daarnaast hebben wij ook banken die bij uw biljart passen: heel handig om onder uw biljarttafel te glijden als u een spelletje biljart speelt. Bekijk het volledige aanbod meubelen.

Modellen en afmetingen
modellen en afmetingen