FAQ

Dienstverlening » FAQ

Hoeveel plaats heb ik nodig voor een biljart?

Alles hangt af van de afmetingen van de ruimte waar de biljart geplaatst zal worden. In functie van die ruimte kiest u de afmetingen van de biljart die u het best passen. Onze biljarts worden gemaakt in de maten 190, 210, 220, 240, 260, 280 of 310. U moet ongeveer 1,20 meter ruimte voorzien rond de biljart voor de terugslag van de keu. Klik hier voor meer informatie of contacteer ons!

Kan een meubel hinderen?

Het is natuurlijk altijd beter dat er geen meubel rond de biljart staat maar in principe is een meubel dat een maximumhoogte heeft van 1,40 meter niet hinderlijk voor het spel.

Kan een biljart naast een open haard geplaatst worden?

Wij raden aan om te kiezen voor een biljart met een metalen chassis (collectie Klassiek, Modern, Héritage) dat een perfecte vlakheid garandeert. Dankzij dat metalen framewerk zal uw biljart niet bewegen, zelfs al staat hij naast een warmtebron!

Zal het laken lichter worden door het zonlicht?

Ja. Wanneer uw biljart naast een raam of in een veranda staat met direct zonlicht dan zal het laken na verloop van tijd kleur verliezen. Wij raden aan om uw biljart te beschermen met een hoes en waterafstotend te laten maken in de fabriek.  Onze onderhoudstips leest u hier

U stelt meer dan 32 kleuren naar keuze voor voor het biljartlaken. Zijn er gevoelige kleuren of kleuren die sneller vuil worden?

Onze biljartlakens hebben allemaal een competitiekwaliteit en zijn van het merk Simonis, referentie 760, 920 of IS300. Er is geen enkel kleur dat sneller vuil is dan een ander, het is allemaal kwestie van smaak! De kleuren ecru en lichtroze zijn waterafstotend gemaakt zodat ze heel eenvoudig gereinigd kunnen worden.

Wat is de leveringstermijn voor mijn biljart?

U mag rekenen op 8 tot 10 weken. Wij hebben geen stock in onze ateliers, alles wordt op maat gemaakt voor elke klant. Het is een privilege dat een beetje geduld vraagt …

Bestaat de afdekplaat (om mijn biljart om te vormen tot eettafel) uit meerdere delen?

Inderdaad. Of het nu een plaat in glas of in hout is, de plaat bestaat uit twee delen voor de biljarts met afmetingen 190, 210, 220 of 240 en uit drie delen voor biljarts met grotere afmetingen.

Hoe kunnen we de afdekplaten opbergen tijdens het biljarten?

U kunt de platen eenvoudigweg tegen de muur plaatsen of kiezen voor een platensteun in de kleur van uw biljart. Heel praktisch en kan perfect passen in uw interieur.

Is het mogelijk om een biljart te plaatsen op een ondergrond die niet vlak is?

Je plaatst de biljart bij voorkeur op een rechte ondergrond maar het is niet noodzakelijk. Elke poot is uitgerust met een verstelschroef zodat u een perfecte stabiliteit en vlakheid kunt bereiken. Wanneer wij uw biljart leveren dan zal onze technicus uw biljart volledig waterpas afstellen en kunt u onmiddellijk van start!

Hoe wordt mijn biljart geleverd? Wordt hij geïnstalleerd?

De biljarts met een metalen chassis worden geleverd en geïnstalleerd in Frankrijk. Een technicus die ook meewerkte bij het fabricatieproces van uw biljart zal uw biljart leveren en installeren. Vermeld ook duidelijk of hij geleverd moet worden op een verdieping of als er nauwe doorgangen zijn (kleine deuren, …).

Welke tips kunt u mij geven om mijn biljart te onderhouden?

Lees zeker onze rubriek Onderhoud van uw biljart.

Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet gevonden? Stuur ons een mail en wij antwoorden zo snel mogelijk: touletsarl@billard-toulet.com