Ons engagement

Over ons » Ons engagement
Franse biljarts
Label EPV - Living Heritage Company - Billards Toulet

BILLARDS TOULET ONTVING HET LABEL EPV (100% MADE IN FRANCE)

Het is een erkenning door de staat, een kwaliteitslabel, een merk van het ministerie van Economie, Financiën en Industrie.

Het label « Entreprise du Patrimoine Vivant » (EPV) is een erkenning van het ministerie van Economie, Financiën en Industrie die in het leven werd geroepen om Franse bedrijven met artisanale knowhow en industriële uitmuntendheid te onderscheiden.
Het label wordt toegekend voor een periode van 5 jaar en verzamelt fabrikanten die veel belang hechten aan de ernst van hun vak en de kwaliteit van hun producten.
Het label ‘Entreprise du Patrimoine Vivant’ werd op 2 augustus 2005 (artikel 23) opgenomen in de wet ten voordele van KMO’s en wordt teogekend aan bedrijven die « een economisch erfgoed in stand houden ». De criteria omvatten de beheersing van geavanceerde, gerenommeerde of traditionele knowhow, en staan toe om de hoge toegevoegde waarde van de productie “made in France” te benadrukken.
Dit label wordt toegekend door de staatssecretaris die bevoegd is voor Handel, Ambachten, KMO’s, Toerisme, Vrije beroepen en Consumentenzaken.

Een minutieuze selectie van talent
De toekenningsprocedure van het label EPV wordt geleid door experts. De beoordeling en de interpretatie van de criteria wordt toevertrouwd aan een nationale commissie die samengesteld is uit professionelen. Het Institut Supérieur des Métiers (ISM) zorgt voor toezicht op het secretariaat van deze Commission Nationale des Entreprises du patrimoine Vivant, en op de procedure van de toekenning van het label.

Een steun aan « made in France »
De bedrijven met het label EPV (Entreprises du Patrimoine Vivant) hebben hun productieactiviteit in Frankrijk in sectoren met een toegevoegde meerwaarde. De meeste onder hen zijn aanwezig op de internationale markt en exporteren hun knowhow onder Franse vlag. Ze zijn vertegenwoordigers van de geest en de savoir-faire « made in France » en smeden de economische identiteit en de Franse cultuur.
Door beroep te doen op de knowhow van een bedrijf met dergelijk label kiezen de klanten voor het behoud en de ontwikkeling van deze prestigieuze activiteiten in Frankrijk om zo werkzekerheid te verzekeren en jobs lokaal te houden.

Le signe du sur-mesure
Deze bedrijven kunnen tussenkomen op uitzonderlijke werven, antwoorden geven op de meest originele vragen, nieuwe oplossingen aanbrengen en op maat oplossingen voorzien voor de grootste problemen en de meest veeleisende klanten. Op alle domeinen, of het nu vanuit de traditie is of vanuit technisch standpunt is, hebben deze bedrijven één ding gemeen: Dat mogelijk maken dat onmogelijk geacht werd met oplossingen op maat. Deze bedrijven aarzelen niet om te innoveren en nieuwe processen of producten uit te denken om te beantwoorden aan de actuele normen en noden van de maatschappij.

Franse biljarts

TITEL ‘ENTREPRISE CENTENAIRE’

Om de voorbije decennia te overbruggen was het ook voor Billards Toulet noodzakelijk om continu de modellen, de organisatie, de visie en de marktbenadering te vernieuwen. Dit heeft er toe geleid dat Marc-Alain Deledalle en zijn onderneming ‘Les Billards Toulet’ de titel van ‘Entreprise Centenaire’ van de regio Nord pas de Calais hebben ontvangen.

De ‘Club des Entreprises Centenaires’ wil de herinnering aan deze prachtige menselijke avonturen en verwezenlijkingen in ere houden die zo typisch zijn voor de regio Nord Pas de Calais: de mogelijkheid om ondernemingsspirit verder te laten ontwikkelen in een sfeer van traditie en creativiteit.

Franse biljarts

LEVENSLANGE GARANTIE

Toulet geeft een levenslange garantie: biljarts met 100% massief hout, gepatenteerd metalen chassis. De natuurlijke slijtage van het laken en de banden valt niet onder de garantie. Onze lakens hebben een levensduur van gemiddeld 2000 speluren het rubeer heeft een gemiddelde levensduur van 20 tot 25 jaar. Elke biljart wordt geleverd met een echtheidscertificaat en een gegraveerd serienummer.

Franse biljarts

EEN IDEE, EEN PROJECT: TOULET DOET HET!

Wenst u een luchter, biljartmeubel, pokertafel, bridgetafel … die perfect past in uw interieur? Of het nu een standaard project is, een buitengewoon project of zelfs een hallucinant project, ons studiebureau met eigen designers helpt u graag verder om uw project mee te concretiseren.

BILLARDS TOULET EN ECOLOGIE

Elke biljart van Billard Toulet wordt op maat gemaakt in onze ateliers in massief hout: notelaar, eik of kotibé. Wij zijn ons bewust van de ecologische impact die de niet gecontroleerde verwerking van hout of het illegale boskappen kan hebben en werken daarom enkel met gecertificeerde materialen. Wij werken ook aan de realisatie van een biljart met 100% gerecycleerd hout!

Franse biljarts

TROFEE VAN MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Het bedrijf Toulet neemt het maatschappelijk verantwoord ondernemen nauw ter harte. Het model is gebaseerd op het model «Corporate Social Responsibility». De relevantie van Corporate Social Responsibility (CSR) reflecteert de groeiende erkenning dat bedrijven meer dan alleen economische belangen of financiële verantwoordelijkheden hebben. Naast economische uitdagingen hebben organisaties in toenemende mate te maken met uitdagingen op het gebied van klimaatverandering, veiligheid, gezondheid en ketenverantwoordelijkheid. Ook het tekort aan materialen en de dilemma’s rond energie en water raken organisaties. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de sociale en ecologische voetafdruk van organisaties, overheden en consumenten. Het bedrijf Billards Toulet ontving de ‘Trophée de l’Economie Responsable’ en maakt zich zo klaar voor de 3de Industriële Revolutie …

Conditions générales de ventes

Découvrez ici nos conditions générales de ventes

TOULET RECYCLEERT AFVAL!

De fabriek van Billards Toulet recycleert alle houtafval want het fabriceren van biljarts brengt wel wat houtafval met zich mee. Het houtafval wordt gerecycleerd door een houtpers die het afval omvormt tot brandstof voor de fabriek en de winkel in Bondues.

Het is een economisch en ecologisch proces waar Billard Toulet zeker en vast oog voor heeft!

Franse biljarts
Franse biljarts
Franse biljarts

ER WORDT OVER ONS GESPROKEN IN DE PERS “REGARD N°79”

Franse biljarts
Franse biljarts

PERSONEN MET BEPERKTE MOBILITEIT

De biljarttafel Lambert werd ontwikkeld naar het idee van onze biljartkampioen Christophe Lambert. Hij dacht na over een concept dat gebruikt kan worden door alle type spelers. Deze biljart is dan ook de enige biljart die aangepast is voor mensen met een beperkte of verminderde mobiliteit.