Onderhoud biljart

Dienstverlening » Onderhoud biljart

Uw biljart onderhouden

Om te vermijden dat het biljartlaken te snel mat wordt, gebruikt u best een beschermingshoes die het laken afschermt van het licht.

Plaats geen boeken, lampen of andere objecten die er niet thuishoren op het speloppervlak of op de boorden.
Onze biljarts zijn gemaakt uit 100% massief vernist hout en hebben geen verder onderhoud nodig.

Onderhoud biljart
Onderhoud biljart

Het biljartlaken onderhouden

Het biljartlaken zal natuurlijk na verloop van tijd verslijten. Al van bij het eerste gebruik zal u kleine witte vlekjes opmerken op het laken. Dat zijn microbeschadigingen afkomstig van de impact van botsende ballen. De originele kleur van het laken kan na verloop van tijd vervagen. Om dit proces te vertragen raden wij aan om het laken regelmatig te ontstoffen met behulp van een borstel. Wij raden het gebruik van een stofzuiger sterk af omdat dit het risico op beschadiging aan het laken vergroot.  In geval van vlekken (krijt, …) kunt u een tapijtreiniger gebruiken.

Biljartlaken vervangen

Is uw tapijt beschadigd (versleten, onhandige biljartstoot) of wilt u uw biljart een nieuw leven geven door de kleur van het laken te wijzigen? De technici van Toulet komen graag langs om deze klus voor u te klaren. Neem contact met ons op om een offerte te ontvangen (wij hebben de afmetingen, het speltype, de kleur van het laken en het merk van de biljart nodig).

Het vervangen van het laken gaat over het speloppervlak en de bekleding van de rubberen banden. Vermeld ook uitdrukkelijk als u de rubberen stootbanden wil vervangen want na verloop van tijd verliezen deze hun elasticiteit en worden ze harder wat het spel minder aangenaam maakt.

Onderhoud biljart
Onderhoud biljart

Biljartballen onderhouden

De Aramith-ballen zijn gemaakt uit kunsthars. Ze blijven schitteren met een beetje biljartbalreiniger van Aramith of met een beetje zeepwater of een poetsspray.

Laat de ballen niet liggen op uw biljart maar berg ze op in hun doos zodat ze beschermd worden tegen het licht.

Pomerans vervangen?

De pomerans is eenvoudig te vervangen. Het volstaat om de nieuwe pomerans erop te draaien: opgelet, kies wel de juiste diameter.

Een pomerans om te lijmen vraagt meer werk en precisie. Het is een heel minutieus werkje en vergt wel enige ervaring. Onze technische specialisten kunnen dit voor u doen. Aarzel niet om ons te contacteren.

Onderhoud biljart
Onderhoud biljart

Biljartkeus onderhouden

Om krijtresten en onzuiverheden te verwijderen van de schacht raden wij aan om regelmatig een schuurwolletje (slicker) te gebruiken. Zo’n slicker zorgt er ook voor dat de keu beter glijdt.

Al van bij het eerste gebruik van uw biljart kunt u uw stok reinigen met een zachte doek en een beetje Cue Doctor reiniger. Het glijden zal er alleen maar beter door worden!