De patines

Afdeling Decoratie » De patines

HET ATELIER VAN DE PATINES

Onze patina’s worden gemaakt door een vernisser die gespecialiseerd is in de renovatie van antieke meubelen. Hij verbindt de techniciteit van de moderne biljarts met de antieke patina’s om het effect en het respect van tijdloze gepatineerde meubelen terug te brengen.
Patina: Effect wordt verkregen door verschillende lagen gekleurde verf die verouderd worden door manueel afschuren. De authenticiteit van een gepatineerd stuk hout past perfect in uw huis aan zee, uw chalet in de bergen of uw landhuis.
Biljartpatine

Wij stellen 4 verscheidene patina’s voor:

Biljartpatine

Vlaamse patina:

Hier betreft het een uitgestreken olieverf die afgeveegd en beschadigd wordt. De passage van het penseel is soms echt uitgesproken en de nerven worden gebruikt. Deze patina verkrijbaar in alle RAL-kleuren.

Biljartpatine

Antieke patina:

Deze patina wordt exclusief gebruikt op massieve eik waar de vernisser het vergrijsde aspect wil aan geven. Eik is geen hout met plekjes dus er zijn ook geen gaatjes. De eik is bruut en wordt geboenwast om het originele materiaal te bewaren. Er wordt op het einde van het werk een onzichtbare lichte laag beschermende vernis aangebracht.

Biljartpatine

Luxe patina:

De vernisser gaat het hout zwart en vuil maken met een stuk carbonpapier (kern Kotibé). Hij richt zich vooral op de gleuven.

Biljartpatine

Antiquair patina:

Het hout wordt bewerkt met een blaadje carbonpapier en er wordt vooral gewerkt met de gaatjes. Dit geeft een antieke look aan het meubel. . De gaatjes worden naar wens meer of minder geaccentueerd.